Išbandžiau ir su juodąja, ir su žaliąja arbata. Abu variantai patiko tiek man, tiek vyrui.
Naudojau medų su imbieru – skonis buvo tikrai puikus. Išbandykite ir jūs šį receptą – gal tai bus jūsų favoritas.
Arbatoje marinuota lašiša
Produktų kiekis nurodytas 4 asmenims, užtruksite 30 min., plius laikas marinavimui
Reikalingi produktai:
- 4 lašišos kepsneliai;
- 4 pakeliai žaliosios arbatos arba 2 juodosios;
- 2 cm imbiero šaknies;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai ryžių acto;
- 2 šaukštai medaus;
- žiupsnelis citrininių pipirų.
Arbatos pakelius užpilkite karštu vandeniu ir palikite pritraukti.
Indelyje sumaišome tarkuotą imbiero šaknį, išspaustus česnakus, ryžių actą, medų ir arbatą. Sudedame lašišos kepsnelius ir paliekame pasimarinuoti bent jau valandą arba per naktį.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite iš marinato ištrauktus lašišos kepsnelius, pagardinkite citrininiais pipirais ir dėkite į orkaitę kepti 180 C. apie 10 – 15 min. arba kol kepsniukai gražiai apskrus. Tikslus laikas priklauso nuo kepsniukų dydžio.
Tiekite su norimu garnyru.