Kviečiu ir jus prisijungti prie manęs ir savo artimuosius palepinti gardžiais pyragais ar kitais gardžiais patiekalais.
Kad ir ką gamintumėte, tai turi būti pagaminta su meile ir esant geros nuotaikos, tik tuomet viskas pavyks 100 procentų.
O dabar prie recepto.
Apelsinų ir kriaušių pyragas
Reikės:
- 300 g miltų,
- 400 g natūralaus jogurto,
- 200 g cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 3-4 kriaušių,
- 1-2 apelsinų,
- 50 g sviesto (tirpinto),
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- aliejaus (skardai ištepti).
Kaip gaminti
Kiaušinius su cukrumi gerai suplakiau, sudėjau jogurtą, tirpintą atvėsintą sviestą ir išmaišiau.
Persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi subėriau į masę. Išmaišiau.
Kriaušes supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į masę.
Apelsinus supjausčiau griežinėliais.
Kepimo skardą ištepiau aliejumi, supyliau paruoštą masę, ant jos viršaus sudėjau griežinėliais pjaustytus apelsinus.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 40-50 min.
Stebėkite pagal savo orkaitę ir tikrinkite mediniu pagaliuku. Žinoma, kad kepimo laikas priklauso ir nuo pasirinktos kepimo formos, jos dydžio.
Kai pyragas iškepė ir atvėso, apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus!