„Skaniai sveikai“: kiniškoje keptuvėje kepti makaronai su vištiena

Kiniškoje keptuvėje („wok“) kepti kiaušininiai makaronai su vištiena ir daržovėmis – vienas mėgstamiausių mano patiekalų, šiuos makaronus mėgstu labiau už paprastus. Dėl padažo makaronai tampa sultingi ir ryškaus skonio.

Tinklaraščio autorė A.Trilupaitė siūlo pasigaminti kinišką patiekalą – makaronus su vištiena.<br>Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Tinklaraščio autorė A.Trilupaitė siūlo pasigaminti kinišką patiekalą – makaronus su vištiena.<br>Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Kiniškoje keptuvėje kepti makaronai su vištiena.<br>Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Kiniškoje keptuvėje kepti makaronai su vištiena.<br>Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Trilupaitė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė

May 29, 2019, 3:29 PM, atnaujinta May 29, 2019, 3:36 PM

Reikės:

200 g kiaušininių makaronų,

1 v. š. sezamų aliejaus,

100 g vištos krūtinėlės,

2 v. š. alyvuogių aliejaus,

2 česnako skiltelių,

50 g žirnių ankščių,

50 g vytinto kumpio,

2 a. š. šviesiojo sojų padažo,

2 a. š. tamsiojo sojų padažo,

1 v. š. ryžių vyno acto,

1/2 a. š. maltų baltųjų pipirų,

1/2 a. š. rudojo cukraus,

1/2 a. š. druskos,

2 laiškinių svogūnų.

Marinatui:

2 a. š. šviesiojo sojų padažo,

2 a. š. ryžių vyno acto,

1 a. š. sezamų aliejaus,

1/2 a. š. maltų baltųjų pipirų.

Kaip gaminti

Makaronus dėkite į verdantį vandenį ir virkite 3–5 minutes. Nupilkite vandenį, perplaukite makaronus šaltu vandeniu. Sudėkite į dubenį, įmaišykite šaukštą sezamų aliejaus ir padėkite į šalį.

Sumaišykite visus marinato ingredientus. Vištos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į marinatą. Leiskite pasimarinuoti 10 minučių.

Gilioje kiniškoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite vištieną. Maišydami kepkite virš aukštos ugnies 3 minutes, tada vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.

Išvalykite keptuvę, įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą česnaką. Berkite žirnius, juostelėmis pjaustytą kumpį ir maišydami kepkite apie minutę.

Į keptuvę sudėkite makaronus, pilkite 2 šaukštelius šviesiojo ir 2 šaukštelius tamsiojo sojų padažo, šaukštelį ryžių vyno acto, berkite pipirus, cukrų, druską ir smulkintus svogūnų laiškus. Išmaišykite ir kepkite porą minučių.

Į keptuvę suberkite vištieną ir sumaišykite su makaronais. Kepkite dar 3–4 minutes, kol vištiena visiškai iškeps.

Į makaronus pilkite šaukštelį sezamų aliejaus, išmaišykite ir iš karto patiekite. Sezamų aliejus neleidžia makaronams sulipti, o jei naudosite skrudintų sezamų aliejų, patiekalas bus dar ir fantastiško aromato.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.