Greičiausiai jau rašiau, bet pasikartosiu – svarbiausia tortilijų neperkrauti sultingais ingredientais ir nepadauginti padažo ant pagrindo, tuomet jos permirks ir nebebus traškios.
Orkaitėje keptos tortilijos su krevetėmis
4 porcijoms reikės:
- 4 vidutinio dydžio tortilijų;
- 4 v. š. pomidorų padažo;
- gabalėlio poro, pjaustyto pusžiedžiais;
- 60 g rūkytos dešros;
- 20 vnt. nevirtų tigrinių krevečių;
- 1 vidutinio dydžio marinuoto agurko;
- žiupsnelio maltos raudonosios paprikos, džiovinto česnako;
- apie 50-80 g kietojo sūrio.
Kaip gaminti
Tortilijas išdėliokite ant kepimo skardos. Ant kiekvienos uždėkite po 1 v.š. pomidorų padažo ir tolygiai paskirstykite.
Krevetes perpjaukite išilgai, iš abiejų pusių pabarstykite paprika ir česnaku.
Ant tortilijų išdėliokite porą, kubeliais supjaustytą rūkytą dešrą, krevetes, griežinėliais pjaustytą agurką ir galiausiai užberkite tarkuotą sūrį.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
Skanaus!