Kadangi suktinukai jau iškepti sluoksniuotoje tešloje, todėl tai kaip ir du patiekalai viename.
Kad kiaulienos pjausnius būtų lengva susukti, juos reikėtų išmušti gana plonai. Jei nemėgstate paprikos, ją galite pakeisti morkų šiaudeliais.
Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje
8 porcijoms reikės:
- 800-900 g kiaulienos nugarinės,
- 400 g bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 0,5 vidutinio dydžio raudonos paprikos,
- 0,5 mažo mėlyno svogūno,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 kiaušinio,
- druskos, juodųjų pipirų,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Kiaulienos nugarinę supjaustykite į 9-10 pjausnių. Juos gerai išmuškite mėsos muštuku iš abiejų pusių. Tuomet pjausnius apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais iš vienos pusės.
Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite česnako spaustuku. Trintu česnaku ištrinkite vieną pjausnių pusę (kurią apibarstėte prieskoniais).
Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais šiaudeliais.
Papriką taip pat supjaustykite šiaudeliais.
Ant kiekvieno pjausnio krašto dėkite kelis paprikos ir svogūno šiaudelius, susukite į ritinėlį ir sutvirtinkite mediniais dantų krapštukais. Taip paruoškite visus suktinukus.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite suktinukus ir kepkite, kol šie gražiai apskrus. Taip iškepkite visus suktinukus. Kai suktinukai atvės, išimame medinius pagaliukus.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 C.
Ant orkaitės skardos paklokite kepimo popierių.
Stalviršį apibarstykite trupučiu miltų, šiek tiek pakočiokite tešlą ir supjaustykite stačiakampiais. Kiekvieną suktinuką apvyniokite tešla, gerai užspauskite galus. Suktinukus dėkite ant kepimo popieriaus.
Atskirame indelyje išplakite kiaušinį ir plakiniu aptepkite kiekvieną suktinuką. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol suktinukai gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu garnyru.