Paprasta ir niekad neatsibostanti bulvių apkepėlė

Kartais norisi tokios paprastos vakarienės. Šią apkepėlę valgėme su stikline kefyro. 

 Bulvių apkepėlė.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Bulvių apkepėlė.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

May 30, 2019, 3:58 PM, atnaujinta May 30, 2023, 9:48 AM

Bulvių apkepėlė

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 porcijas, užtruksite apie 50 min.

Reikės:

  • 5 bulvių;
  • 100 ml pieno;
  • 50 g fermentinio sūrio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos pagal skonį;
  • 30 g sviesto;
  • ryšulėlio laiškinių česnakų;
  • žiupsnio pipirų.

Kaip gaminti

Bulves nuskutame ir supjaustome mandolinos tipo pjaustykle griežinėliais.

Česnaką pasmulkiname ir sumaišome su sviestu. 

Kepimo formą ištepame sviestu. 

Bulves pagardiname druska ir pipirais. Sudedame į kepimo indą.

Sūrį sutarkuojame, apibarstome juo bulves. 

Kiaušinį išplakame su pienu. Šia mase užpilame bulves ir pašauname kepti  į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40 min. 

Iškepusią užkepėlę apibarstome smulkintais laiškiniais česnakais.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.