Taip ir šį kartą – ketinau kepti kiaušinienę, o gavosi vos ne pyragas. Ir tik dėl to, kad pastebėjau likusios vakar kepsninėje keptos šoninės. Tada pamačiau smidrus, o tuomet jau „įsijungė“ fantazija.
Apkepiau kelias minutes smidrus, suguldžiau juos į formelę. Toje pačioje keptuvėje apkepiau smulkintą kiaulienos šoninės liesesnę dalį (tiks ir dešra ar virta mėsa, paukštiena). Viską sudėjau ant smidrų.
Apibarsčiau smulkintais krapais, svogūnų laiškais. Užpyliau su šaukštu miltų suplaktus kiaušinius, pagardintus daržovių mišinio prieskoniais ir trupinėliu druskos.
Kepiau apie 20 min. Tikslaus laiko nepasakysiu – viskas priklauso nuo orkaitės, kepimo formos, apkepo tūrio.
Žodžiu – stebite, dantų krapštukais ir visais kitais įmanomais būdais tikrinate, kada bus galima traukti iš orkaitės lauk jūsų sukurtą pyragą.
O tada – skanaus!