Reikės (12 keksiukų):
180 ml nesaldinto migdolų pieno,
1 vnt. apelsino sulčių + žievelės,
190 ml agavų sirupo,
125 g speltų miltų,
1 arbt. š. kepimo miltelių,
1 arbt. š. valgomosios sodos,
30 g nesaldintų kakavos miltelių,
50 g susmulkinto juodojo šokolado (70%)
Kaip gaminti
Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavų sirupą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius. Sudedame abu mišinius kartu ir labai gerai išmaišome.
Įdedame šokoladą. Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12vnt).
Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius keksiukus atvėsiname.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Kas tas avokadas“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.