Kepsninėje kepta šoninė: rezultato teks palūkėti, bet jis bus nuostabus

Iš vakaro pasiruošiau kiaulienos šoninę su kaulu bei odele. Nebijokite riebaliukų – nuo jų mūsų oda tik labiau blizga. 

Kepsninėje kepta šoninė.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Kepsninėje kepta šoninė.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Riebus katinas

Jun 6, 2019, 12:04 PM, atnaujinta May 31, 2022, 11:12 AM

Mėsą įtryniau aliejumi, tada – sausuoju Kanzaso marinatu – „Kansas City Style Rub“ (receptą rasite žemiau). 

Tada šoninę susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. 

Kitą dieną kepame. Viso kepimo procesas užtruks apie 7 val. Bet rezultatas to vertas.

3 val. kepame šoninę 110-120 C, tada folijoje dar 3 val., palaikydami 130 C temperatūrą. 

Tada aptepame barbekiu padažu ir kepame dar 20-30 min. maždaug 150 C temperatūroje. Ir tik tada – skanaus.

Sausasis Kanzaso marinatas – „Kansas City Style Rub“

Reikės:

  • 8 v. š rudojo cukraus,
  • 3 v. š. saldžiųjų paprikų miltelių,
  • 2 v. š. rūkytos paprikos miltelių,
  • 3 v. š. stambios druskos,
  • 1 v. š. stambiai maltų pipirų,
  • 1 v. š. česnako miltelių,
  • 1 v. š. stambiai maltų džiovintų aitriųjų paprikų,
  • 1 a. š. Kajeno pipirų.

Sudėtį galite koreguoti pagal save. Jei mėgstate saldžiau ar aitriau, keiskite proporcijas, ir turėsite savo prieskonių mišinį.

Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.