Mėsą įtryniau aliejumi, tada – sausuoju Kanzaso marinatu – „Kansas City Style Rub“ (receptą rasite žemiau).
Tada šoninę susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
Kitą dieną kepame. Viso kepimo procesas užtruks apie 7 val. Bet rezultatas to vertas.
3 val. kepame šoninę 110-120 C, tada folijoje dar 3 val., palaikydami 130 C temperatūrą.
Tada aptepame barbekiu padažu ir kepame dar 20-30 min. maždaug 150 C temperatūroje. Ir tik tada – skanaus.
Sausasis Kanzaso marinatas – „Kansas City Style Rub“
Reikės:
- 8 v. š rudojo cukraus,
- 3 v. š. saldžiųjų paprikų miltelių,
- 2 v. š. rūkytos paprikos miltelių,
- 3 v. š. stambios druskos,
- 1 v. š. stambiai maltų pipirų,
- 1 v. š. česnako miltelių,
- 1 v. š. stambiai maltų džiovintų aitriųjų paprikų,
- 1 a. š. Kajeno pipirų.
Sudėtį galite koreguoti pagal save. Jei mėgstate saldžiau ar aitriau, keiskite proporcijas, ir turėsite savo prieskonių mišinį.