Kepsninėje kepta šoninė: rezultato teks palūkėti, bet jis bus nuostabus

Iš vakaro pasiruošiau kiaulienos šoninę su kaulu bei odele. Nebijokite riebaliukų – nuo jų mūsų oda tik labiau blizga. 

Kepsninėje kepta šoninė.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Kepsninėje kepta šoninė.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Riebus katinas

Jun 6, 2019, 12:04 PM, atnaujinta May 31, 2022, 11:12 AM

Mėsą įtryniau aliejumi, tada – sausuoju Kanzaso marinatu – „Kansas City Style Rub“ (receptą rasite žemiau). 

Tada šoninę susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. 

Kitą dieną kepame. Viso kepimo procesas užtruks apie 7 val. Bet rezultatas to vertas.

3 val. kepame šoninę 110-120 C, tada folijoje dar 3 val., palaikydami 130 C temperatūrą. 

Tada aptepame barbekiu padažu ir kepame dar 20-30 min. maždaug 150 C temperatūroje. Ir tik tada – skanaus.

Sausasis Kanzaso marinatas – „Kansas City Style Rub“

Reikės:

  • 8 v. š rudojo cukraus,
  • 3 v. š. saldžiųjų paprikų miltelių,
  • 2 v. š. rūkytos paprikos miltelių,
  • 3 v. š. stambios druskos,
  • 1 v. š. stambiai maltų pipirų,
  • 1 v. š. česnako miltelių,
  • 1 v. š. stambiai maltų džiovintų aitriųjų paprikų,
  • 1 a. š. Kajeno pipirų.

Sudėtį galite koreguoti pagal save. Jei mėgstate saldžiau ar aitriau, keiskite proporcijas, ir turėsite savo prieskonių mišinį.

Riebus katinas

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.