Išbandykite – galbūt šis pyragas taps tikru jūsų vasaros karaliumi.
Maskarponės ir sutirštinto pieno pyragas
Reikės:
- 250 g sausainių,
- 125 g tirpinto sviesto,
- 500 g maskarponės,
- indelio sutirštinto pieno,
- 2 v. š. citrinų sulčių,
- 2 kiaušinių,
- šviežių uogų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Sausainius sumalkite į trupinius. Supilkite sviestą ir išmaišykite. Masę dėkite į riebalais išteptą kepimo formą atsegamais kraštais. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių.
Maskarponę išplakite plaktuvu, dėkite sutirštintą pieną ir citrinų sultis, gerai išplakite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę ant sausainių ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 50 minučių – kol masė sutvirtės, tačiau dar bus minkšta.
Palikite atvėsti orkaitėje, pravėrę dureles. Kai pyragas atvės, dėkite į šaldytuvą ir šaldykite mažiausiai dvi valandas.
Patiekdami papuoškite šviežiomis uogomis.
Paruošta pagal „Taste“