Blynai skanūs ir vieni, bet prie jų taip pat be galo tinka klevų sirupas, įvairūs riešutai ar uogos. Tiks bet kokie blynelių pagardai, kokius mėgstate.
Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva.
Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs). Pagal receptą blynelių užtektų keturiems valgytojams, todėl turintiems daugiau pusryčiautojų siūlau dvigubinti porciją. Skanaus!
Morkų blyneliai
Reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
- 180 g miltų,
- 150 g morkų,
- 1 ¼ stiklinės pieno,
- 1 kiaušinio,
- 45 g (2 valg. š.) rudojo (arba baltojo) cukraus,
- 2 valg. š. geltonųjų arba rudųjų razinų,
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus,
- 0,5 arb. š. cinamono,
- ¼ arb. š. smulkios druskos,
- sviesto kepti.
Kaip gaminti
Morkas nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos masės. Po to supilame pieną, vanilę, sudedame razinas, įmušame kiaušinį sutriname iki vientisos masės.
Viename dubenyje sumaišome miltus, rudąjį cukrų (arba baltąjį cukrų), kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Į miltų mišinį supilame sutrintas morkas ir aliejų. Lengvai išmaišome šluotele arba šaukštu. Tešlą reikėtų maišyti kuo įmanoma trumpiau, kitu atveju blynai bus kieti ir subliūškę. Tereikia, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais (gali netgi likti šiek tiek miltų gumulėlių).
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, patepame sviestu ir pilame vieną samtelį tešlos į keptuvės vidurį. Blyną apverčiame plona mentele, kuomet ant paviršiaus atsiranda mažos skylutės.
Blyną kepame iš abiejų pusių, kol gražiai parunda. Taip iškepame visus blynus. Jei naudojate didelę keptuvę, galite kepti kelis blynus vienu metu. Po kiekvieno kepimo keptuvę patepame sviestu. Blynus patiekiame su mėgstama uogiene, sirupu, vaisiais ar riešutais.