Tegu savaitgalis prasideda saldžiai: pasakiškai skanūs morkų blyneliai

Pasakiško skonio blyneliai! Morkos ir razinos paprastus ir pabodusius pusryčių blynelius paverčia nuostabaus skonio ir tekstūros pusryčių desertu. Tokių blynelių tikrai neatsisakytų nei vaikas, nei suaugęs. 

Morkų blyneliai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų blyneliai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų blyneliai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų blyneliai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Jun 8, 2019, 7:26 AM, atnaujinta Jun 7, 2021, 12:54 PM

Blynai skanūs ir vieni, bet prie jų taip pat be galo tinka klevų sirupas, įvairūs riešutai ar uogos. Tiks bet kokie blynelių pagardai, kokius mėgstate. 

Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. 

Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs). Pagal receptą blynelių užtektų keturiems valgytojams, todėl turintiems daugiau pusryčiautojų siūlau dvigubinti porciją. Skanaus!

Morkų blyneliai

Reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

  • 180 g miltų,
  • 150 g morkų,
  • 1 ¼ stiklinės pieno,
  • 1 kiaušinio,
  • 45 g (2 valg. š.) rudojo (arba baltojo) cukraus,
  • 2 valg. š. geltonųjų arba rudųjų razinų,
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus,
  • 0,5 arb. š. cinamono,
  • ¼ arb. š. smulkios druskos,
  • sviesto kepti.

Kaip gaminti

Morkas nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos masės. Po to supilame pieną, vanilę, sudedame razinas, įmušame kiaušinį sutriname iki vientisos masės.

Viename dubenyje sumaišome miltus, rudąjį cukrų (arba baltąjį cukrų), kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

Į miltų mišinį supilame sutrintas morkas ir aliejų. Lengvai išmaišome šluotele arba šaukštu. Tešlą reikėtų maišyti kuo įmanoma trumpiau, kitu atveju blynai bus kieti ir subliūškę. Tereikia, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais (gali netgi likti šiek tiek miltų gumulėlių).

Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, patepame sviestu ir pilame vieną samtelį tešlos į keptuvės vidurį. Blyną apverčiame plona mentele, kuomet ant paviršiaus atsiranda mažos skylutės. 

Blyną kepame iš abiejų pusių, kol gražiai parunda. Taip iškepame visus blynus. Jei naudojate didelę keptuvę, galite kepti kelis blynus vienu metu. Po kiekvieno kepimo keptuvę patepame sviestu. Blynus patiekiame su mėgstama uogiene, sirupu, vaisiais ar riešutais.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.