Minkštutėliai ir švelnaus skonio blyneliai patinka netgi tiems, kurie ne itin mėgsta daržovių patiekalus.
Puiku ir tai, kad į šių blynelių tešlą galima įmaišyti ir kitų daržovių, sėklų ar kitų produktų – tad blyneliai kas kartą bus kitokio skonio ir struktūros.
O štai tokius cukinijų blynelius pamėgo turkai: jų išskirtinumas – į blynelių tešlą įmaišoma sūrio ir daug kapotų žalumynų.
Jeigu dar neragavote cukinijų blynelių pagal turkišką receptą, išbandykite – jie gali tapti jūsų vasaros topu.
Turkiški cukinijų blyneliai su sūriu
Reikės:
- 800 g cukinijų,
- 1 svogūno,
- 2 kiaušinių,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 0,5 stiklinės miltų,
- 200 g fetos arba brinzos,
- petražolių,
- krapų,
- druskos,
- alyvuogių aliejaus,
Patiekti:
- grietinės ar graikiško jogurto, česnakų, druskos.
Kaip gaminti
Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 20 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tarkius nuspauskite.
Labai smulkiai sukapokite svogūną, žalumynus ir suberkite į cukinijų masę.
Kiaušinius išplakite, sūrį sutarkuokite ir taip pat įmaišykite į masę.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite.
Kepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių po 3 minutes.
Iškeptus blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Patiekite su česnakiniu grietinės ar jogurto padažu.
Skanaus!