Keptuvėje paruošti balandėliai: skanesnių už šiuos ragauti dar neteko

Kai planavome, ko norėtume pietums, vieningai visi nubalsavome – balandėlių.

 Balandėliai keptuvėje.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
 Balandėliai keptuvėje.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jun 17, 2019, 4:53 PM, atnaujinta Jun 16, 2022, 10:18 AM

Žinau, sakysite: nieko naujo, visi juos gamina ir net naktį prikelti puikiai išpyškintų visas sudedamąsias dalis ir proporcijas. Nesivelsiu į diskusijas ir nebandysiu nieko įrodinėti. Žinau, jūs puikios šeimininkės.

Tačiau šiandien aš gaminau vieno puodo (tiesą sakant keptuvės) patiekalą, kai viskas gaminama vienoje keptuvėje ir nereikia apsikrauti puodais.

Aišku, kiekvieno skonis skirtingas ir nepiršiu savo nuomonės, kad skanesnių nerasite niekur, bet... Man jie skaniausi iš visų kitų ruoštų balandėlių. 

Balandėliai keptuvėje

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 vnt., užtruksite apie 60 min.

Reikalingi produktai:

  • 400 g vištienos faršo,
  • 1 pailgas kopūstas (galite naudoti kokį turite ar mėgstate),
  • 2 svogūnai,
  • 4 morkos,
  • 50 g ryžių,
  • 5 šaukštai pomidorų padažo,
  • 200 ml daržovių sultinio,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų,
  • 1 šaukštelis „Red curry“ pastos (nebūtina),
  • aliejaus.

Kaip gaminti

Ryžius išverti kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinti.

Kopūsto lapus išskirstyti po vieną ir užpylus verdančiu vandeniu pavirti kelias minutes, kol lapai suminkštės.

Į vištienos faršą suberti kubeliais smulkintą svogūną, virtus ryžius, druską, pipirus ir kario pastą. Išmaišyti.

Išpjauti kopūsto lapų storąją dalį. Ant kopūsto dėti faršo masę ir susukti balandėlį.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės sudėti pomidorų padažą, išmaišyti. Supilti daržovių sultinį ir išmaišyti. Turi gautis padažo konsistencija. Sudėti balandėlius į keptuvę, uždengti dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškinti 35 min. Stebėti, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta - įpilti sultinio.  Jei mėgstate, galite įdėti 2 šaukštus grietinės.

Skanu su virtomis bulvėmis, bet šį kartą man užteko ir morkų garnyro.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.