Mūsų skaitytojas Vytautas M. ruošdamas kavą niekada nenaudoja jokių saldžių priedų. Netgi atvirkščiai – į kavos puodelį jis beria kiek netikėtą ingredientą.
Dalijamės jo receptu, pasiekusiu mūsų kavos receptų konkursą.
„Paprasčiausias kavos paruošimo metodas: į sausą puodelį dedame 3 šaukštelius maltos Kosta Rikos ar Nikaragvos kavos.
Virdulyje ar puodelyje užviriname šviežiai įpiltą vandenį. Palaukiame, kol vanduo baigs burbuliuoti. Pilame vandenį iš kiek galima aukščiau leisdami virdulį žemyn prie puodelio.
Kavos paviršiuje turi susidaryti vaivorykštiniai burbuliukai.
Įmetame 2-3 druskos kristaliukus aromatui paryškinti. Skanaus. Ir jokio cukras ar saldumynų geriant kavą“, – rašo Vytautas.