Migdoliniai batonėliai
Pagrindui reikės:
1 puodelio migdolų riešutų,
1/2 puodelio kanapių sėklų,
1/4 puodelio migdolų riešutų sviesto,
3 v. š. agavų sirupo.
Viršui:
250 g rikotos,
1/4 puodelio migdolų riešutų sviesto,
2 v. š. agavų sirupo.
Papuošti:
skaldytų migdolų, šokolado.
Kaip gaminti
Trintuvu sutrinkite migdolus su kanapių sėklomis. Įmaišykite riešutų sviestą su sirupu ir maišykite tol, kol susidarys vientisa lipni masė.
Kvadratinę formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite riešutų mišinį ir mentele išlyginkite paviršių.
Trintuvu sutrinkite rikotą, supilkite riešutų sviestą, sirupą ir maišykite porą minučių, kol sūris taps purus. Viską supilkite ant riešutinio pado, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldiklį sustingti (bet ne sušalti). Laikykite maždaug 30–60 minučių.
Išimkite iš šaldiklio, supjaustykite kvadratėliais, apšlakstykite tirpintu šokoladu ir apibarstykite migdolais. Laikykite šaldytuve.