Kauniečiui labai patiko šalta arabiška kava, gardinta ne tik migdolų sirupu, bet ir įvairiais prieskoniais – gvazdikėliais, cinamonu, kardamonu, ciberžolėmis.
„Šią kavą ruošė vieno gana prabangaus Dubajaus viešbučio barista. Pasiteiravau jo, ar tokią galėčiau pasiruošti namuose pats. Žinovas pasakė, kad galiu pamėginti ir patarė nepagailėti, tačiau ir pernelyg nepadauginti prieskonių bei ledo“, – kalbėjo K.Murauskas.
Jis atskleidė, kad kavą šią bandė ruošti daugybę kartų, kol pajuto, kiek ir kokių prieskonių į ją berti, kad būtų malonu gerti.
„Kiekvienas prieskonių beria pagal savo skonį. Todėl siūlau nebijoti eksperimentuoti. Nepavyks pirmą kartą – nieko tokio. Mėginkite dar sykį", – patarė K.Murauskas.
Plaukų stilistas tikino, jog prieskonių kava jis įprastai mėgaujasi ryte. Nes ji tonizuoja ir gaivina.
Dubajuje K.Murauskas paragavo ir kelių rūšių pipirais paskanininta kava. Tačiau jos skonis lietuviui pasirodė pernelyg aitrus.
Šalta kava su prieskoniais
Reikės:
200 mililitrų šaltos kavos (ji gaminama iš labai smulkiai sumaltų kavos pupelių),
2 šaukštelių cukraus,
maltų gvazdikėlių,
cinamono,
ciberžolių,
kardamono,
šlakelio migdolų sirupo,
ledo.
Išvirkite stiprios juodos kavos, atvėsinkite, sudėkite prieskonius, įpilkite sirupo. Viską išmaišykite ir įdėkite ledo.