Muza mums atsiuntė armėniškos kavos receptą.
„Kai dirbau pas armėną kebabinėje, jis virdavo tokią kavą.
Pupeles paskrudinkite iki tamsios juodos spalvos, tačiau nesudeginkite – nukentės kavos skonis. Sumalkite kavamale.
Sumaltą kavą supilkite į samtelio formos virduliuką. Pripilkite vandens, dėkite ant vidutinio dydžio ugnies ir stebėkite, kaip kava su vandeniu kyla į viršų. Jokiu būdu neleiskite jai išbėgti ant viryklės.
Šefas sau nedėdavo cukraus, tik kartais grietinėlės įsipildavo. O klientams ruošdavo pagal jų pageidavimus.“
Šis receptas – mūsų kavos receptų konkurso dalyvis.
Kaip paruoštą kavą mėgstate labiausiai? Kuo ją gardinate? Gal turite ypatingą kavos ruošimo receptą, kurį pademonstruojate sulaukę svečių? O gal žinote praktinių gudrybių, kurios kavą paverčia ypač skania?
O gal šią karštą vasarą pamėgote šaltą kavą ir sužinojote naujų puikių receptų?
Dalinkitės geriausiais savo receptais ir laimėkite prizus!
Penkių receptų autoriams padovanosime rinkinius, kurių kiekvieną sudarys:
• 1 kg „Aroma Gold Business“ kavos pupelių,
• 1 kg „Aroma Platinum Colombian“ kavos pupelių,
• kavamalė „BOSCH MKM6003“,
• 2 „Aroma Gold“ puodeliai.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Receptus su nuotraukomis siųskite adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 18-ąją.