Graikiško stiliaus daržovių apkepas patiks net užkietėjusiems mėsėdžiams

Vegetariškiems ir veganiškiems patiekalams pamažu vis labiau populiarėjant bandau neatsilikti ir aš, tad pasidalysiu savo mėgstamo daržovių apkepo receptu. Žinau, kaip sunku priprasti prie vegetariškų patiekalų, jei kasdien valgai mėsą, tad šiandien pasiūlysiu šiek tiek kitokį receptą.

 Daržovių apkepas.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Daržovių apkepas.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 A.Trilupaitė.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 A.Trilupaitė.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Graikiško stiliaus daržovių apkepas.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Graikiško stiliaus daržovių apkepas.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Jul 6, 2019, 2:47 PM, atnaujinta Jul 5, 2022, 3:13 PM

Daržovės puikiai išsitroškina, o jas papildo graikiškasis fetos sūris ir žaliosios bei Kalamatos alyvuogės.

Man, mėsos mėgėjai, gal ir nelengva pripažinti, bet šiame patiekale visiškai nieko netrūko!

Graikiško stiliaus daržovių apkepas 

Reikės:

  • 1 cukinijos,
  • 3 didelių bulvių,
  • 2 pomidorų,
  • 2 mėlynųjų svogūnų,
  • 1 baltojo svogūno,
  • 1 raudonos paprikos,
  • 4 česnako skiltelių,
  • jūros druskos,
  • juodųjų pipirų,
  • 1 šaukštelio raudonėlių,
  • 1 šaukštelio bazilikų,
  • 20 g šviežių petražolių,
  • 1 skardinės pomidorų savo sultyse,
  • alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti

Cukiniją, pomidorus, mėlynuosius svogūnus ir bulves supjaustykite plonais griežinėliais.

Cukinijų ir bulvių griežinėlius suberkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, raudonėlių, bazilikų ir smulkintų šviežių petražolių. Įspauskite 2 česnako skilteles ir išmaišykite.

Keptuvėje lengvai apkepinkite smulkintus svogūnus. Suberkite likusias 2 česnako skilteles, kubeliais pjaustytą papriką ir kepinkite, kol šiek tiek suminkštės. Supilkite konservuotus pomidorus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų, maišykite, iki užvirs.

Paruoštus pomidorus supilkite į apvalų kepimo indą. Cukinijos, bulvių, pomidorų ir svogūnų griežinėlius dėliokite pakaitomis ant viršaus. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.

Daržoves patiekite tame pačiame inde. Nepamirškite paruošti alyvuogių ir fetos sūrio.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.