Daržovės puikiai išsitroškina, o jas papildo graikiškasis fetos sūris ir žaliosios bei Kalamatos alyvuogės.
Man, mėsos mėgėjai, gal ir nelengva pripažinti, bet šiame patiekale visiškai nieko netrūko!
Graikiško stiliaus daržovių apkepas
Reikės:
- 1 cukinijos,
- 3 didelių bulvių,
- 2 pomidorų,
- 2 mėlynųjų svogūnų,
- 1 baltojo svogūno,
- 1 raudonos paprikos,
- 4 česnako skiltelių,
- jūros druskos,
- juodųjų pipirų,
- 1 šaukštelio raudonėlių,
- 1 šaukštelio bazilikų,
- 20 g šviežių petražolių,
- 1 skardinės pomidorų savo sultyse,
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Cukiniją, pomidorus, mėlynuosius svogūnus ir bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Cukinijų ir bulvių griežinėlius suberkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, raudonėlių, bazilikų ir smulkintų šviežių petražolių. Įspauskite 2 česnako skilteles ir išmaišykite.
Keptuvėje lengvai apkepinkite smulkintus svogūnus. Suberkite likusias 2 česnako skilteles, kubeliais pjaustytą papriką ir kepinkite, kol šiek tiek suminkštės. Supilkite konservuotus pomidorus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų, maišykite, iki užvirs.
Paruoštus pomidorus supilkite į apvalų kepimo indą. Cukinijos, bulvių, pomidorų ir svogūnų griežinėlius dėliokite pakaitomis ant viršaus. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Daržoves patiekite tame pačiame inde. Nepamirškite paruošti alyvuogių ir fetos sūrio.