„Skonio“ skaitytojas Deividas A. pasidalijo ypač kvapniu receptu. Jis pamokė, kaip pasigaminti ne kavą, o cukrų, kuriuo gardina kavą. Dalijamės jo receptu.
„Tai mūsų šeimos pamėgtas receptas. Kadangi gyvename netoli levandų ūkio, kavą gardiname levandų cukrumi. Kaip jo pasigaminti?
Reikės 110 g cukraus ir 1 šaukštelio džiovintų levandų žiedelių.
Cukrų sumaišykite su levandomis lengvai paspausdami šaukštu, kad visos kvapiosios medžiagos įsiskverbtų į cukrų. Suberkite cukrų į stiklainiuką ir retsykiais papurtydami laikykite tamsioje vėsioje vietoje mažiausiai kelias savaites.
Jei norite, kad cukrus būtų tik kvapnus ir be levandų žiedelių, žiedelius suberkite į marlinio audinio skepetaitę, užriškite ir paslėpkite cukruje. Cukrų levandomis kvėpinkite kelias savaites ir kartkartėmis stiklainėlį pakratydami.
Taip pat kavai naujoviškai pagardint tinka cinamonas ir skoniui pagardint – citrina“, – patarimais pasidalijo Deividas.
Šis receptas – mūsų kavos receptų konkurso dalyvis.
Kaip paruoštą kavą mėgstate labiausiai? Kuo ją gardinate? Gal turite ypatingą kavos ruošimo receptą, kurį pademonstruojate sulaukę svečių? O gal žinote praktinių gudrybių, kurios kavą paverčia ypač skania?
O gal šią karštą vasarą pamėgote šaltą kavą ir sužinojote naujų puikių receptų?
Dalinkitės geriausiais savo receptais ir laimėkite prizus!
Penkių receptų autoriams padovanosime rinkinius, kurių kiekvieną sudarys:
• 1 kg „Aroma Gold Business“ kavos pupelių,
• 1 kg „Aroma Platinum Colombian“ kavos pupelių,
• kavamalė „BOSCH MKM6003“,
• 2 „Aroma Gold“ puodeliai.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Receptus su nuotraukomis siųskite adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 18-ąją.