Štai ką ji rašo: „Su gidu Algimantu Čekuoliu keliavome po Portugaliją, ir vieną ankstų rytą jis mus užvežė į vieną vietinę kavinę ir pasiūlė paragauti įdomiai pavadintos kavos – karachiljo. Toji kava populiari ir Ispanijoje.“
Šios kavos paragavusi Jūratė pasidalijo jos receptu.
Portugališka kava – karachiljas
Reikės:
puodelio espreso kavos,
1 šaukštelio cukraus,
konjako arba brendžio – tiek pat, kiek kavos.
Išmaišyti ir iškart išgerti.
Šis receptas – mūsų kavos receptų konkurso dalyvis.
Kaip paruoštą kavą mėgstate labiausiai? Kuo ją gardinate? Gal turite ypatingą kavos ruošimo receptą, kurį pademonstruojate sulaukę svečių? O gal žinote praktinių gudrybių, kurios kavą paverčia ypač skania?
O gal šią karštą vasarą pamėgote šaltą kavą ir sužinojote naujų puikių receptų?
Dalinkitės geriausiais savo receptais ir laimėkite prizus!
Penkių receptų autoriams padovanosime rinkinius, kurių kiekvieną sudarys:
• 1 kg „Aroma Gold Business“ kavos pupelių,
• 1 kg „Aroma Platinum Colombian“ kavos pupelių,
• kavamalė „BOSCH MKM6003“,
• 2 „Aroma Gold“ puodeliai.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Receptus su nuotraukomis siųskite adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 18-ąją.