Vasariškos daržovių salotos su bolivinių balandų sėklomis

Jeigu dažniausiai gaminate salotas, kurių pagrindas yra salotų lapai, ir tokios salotoms jums nusibodo, vietoje salotų lapų pabandykite naudoti bolivinių balandų  sėklas, dažnai vadinamas tiesiog kynva. Salotos, paruoštos su šiomis sėklomis, yra labai gaivios, skanios ir maistingos. 

Vasariškos salotos su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vasariškos salotos su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vasariškos salotos su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vasariškos salotos su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Jul 23, 2019, 10:39 AM, atnaujinta Jul 19, 2022, 7:44 AM

Bolivinių balandų sudėtyje gausu organizmui reikalingų vitaminų ir kitų naudingų mikroelementų bei mineralų. Tik būtina nepamiršti, kad prieš verdant šias sėklas reikia nuplauti po šaltu vandeniu, kitaip jos įgaus kartų skonį. 

Vasariškos salotos su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis

5 porcijoms reikės: 

  • 200 g bolivinių balandų sėklų,
  • 1 vidutinio dydžio raudonos paprikos,
  • 1 vidutinio dydžio žalios paprikos,
  • 1 vidutinio dydžio agurko,
  • 1 vidutinio dydžio morkos,
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno,
  • 1 saujos mažų pomidorų (slyvinių, vyšninių ar pan.),
  • 1 saujos konservuotų kukurūzų,
  • 3,5 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 3,5 valg. š. balto vyno acto,
  • 2 žiupsniai džiovintų raudonėlių,
  • druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas

Bolivinių balandų kruopas supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu, sudedame į puodą, užpilame 3 kartus daugiau vandens negu yra kruopų ir užverdame. Kruopas verdame 15 min., nuo užvirimo pradžios. Tada kruopas supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu ir sudedame į dubenį, kad visiškai atvėstų.

Pašaliname sėklytes iš paprikų, supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į vieną didelį dubenį.

Agurką, morką ir svogūną nulupame. Agurką ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, morką sutarkuojame stambia tarka. Pomidorus perpjauname perpus. Visas daržoves sudedame į dubenį su paprikomis, įmaišome ataušusias bolivinių balandų sėklas, pagardiname raudonėliu, druska ir pipirais pagal skonį.

Viename dubenėlyje gerai sumaišome alyvuogių aliejų su actu, užpilame ant salotų, išmaišome ir patiekiame.

Jei visų salotų iškart nesuvalgysite, nemaišykite jų su padažu, palikite salotas ir padažą atskiruose indeliuose ir sumaišykite tik prieš patiekiant.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.