Jis puikiai tinka pagardinti ir meksikietiškiems patiekalams, tokiems kaip kesadilijos, takai, buritai ir t.t. Be to šis padažas labai skanus su tortilijų traškučiais.
Padažą paruošite per kelias minutes, nes nereikia nieko virinti, kepinti ar pan. Avokadų padažą galite laikyti šaldytuve maždaug iki 3-jų dienų.
Avokadų padažas
Reikės:
- 2 sunokusių avokadų,
- 1 geros saujos šviežių kalendrų,
- 2 mažų citrinų sulčių,
- 1 šviežios Chalapos paprikos arba mažo Serano pipiro,
- 60 ml saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus,
- 2 skiltelių česnako,
- 0,5 arb. š. druskos,
- 1/3 arb. š. kumino miltelių.
Gaminimas
Išimame avokadų minkštimą. Nulupame česnakus. Išimame pipiro sėklytes.
Visus ingredientus sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki piurė. Patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą. Druskos ir citrinos sulčių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.
Jei mėgstate aštrius padažus – naudokite 2-3 Chalapos paprikas ar Serano pipirus.
Geltonas citrinas galite pakeisti žaliosiomis.