Avokadų padažas tiks prie bet kokio užkandžio ar salotų

Jei tik turiu galimybę ir laiko, padažus prie žuvies ar mėsos patiekalų, užkandžių ar salotų visada stengiuosi pasigaminti pati. Ir kas galėtų būti geriau už naminį avokadų padažą prie užkandžių ar salotų? 

Avokadų padažas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Avokadų padažas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Jul 27, 2019, 3:06 PM, atnaujinta Jul 26, 2021, 8:58 AM

Jis puikiai tinka pagardinti ir meksikietiškiems patiekalams, tokiems kaip kesadilijos, takai, buritai ir t.t. Be to šis padažas labai skanus su tortilijų traškučiais. 

Padažą paruošite per kelias minutes, nes nereikia nieko virinti, kepinti ar pan. Avokadų padažą galite laikyti šaldytuve maždaug iki 3-jų dienų.

Avokadų padažas

Reikės:

  • 2 sunokusių avokadų,
  • 1 geros saujos šviežių kalendrų,
  • 2 mažų citrinų sulčių,
  • 1 šviežios Chalapos paprikos arba mažo Serano pipiro,
  • 60 ml saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 0,5 arb. š. druskos,
  • 1/3 arb. š. kumino miltelių.

Gaminimas

Išimame avokadų minkštimą. Nulupame česnakus. Išimame pipiro sėklytes.

Visus ingredientus sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki piurė. Patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą. Druskos ir citrinos sulčių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.

Jei mėgstate aštrius padažus – naudokite 2-3 Chalapos paprikas ar Serano pipirus.

Geltonas citrinas galite pakeisti žaliosiomis.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.