Faktas tas, kad kur kas dažniau renkuosi visagrūdžius, bet kartais pasilepinu ir valgau paprastus kvietinius, nes kad ir kaip būtų, man jie skaniausi.
Šįkart – makaronų salotos. Gaivios ir labai lengvai pagaminamos. O jei šaldytuve turite užsilikusios vakar ar užvakar gamintos lašišos, užtruksite tik tiek, kiek verda makaronai.
Aš naudojau sojų pupeles (edamame), nes turėjau užsilikusių šaldiklyje. Čia taip pat puikiai tiks ir žirniai ar kitos traškios daržovės, tokios kaip smidrai ar ridikėliai. Improvizuokit!
Reikės:
- 400 g mėgstamų makaronų (salotoms dažniausiai naudoju „penne“ arba „fussili“);
- 150–200 g keptos ar virtos smulkintos lašišos;
- saujelės sojų pupelių (edamame);
- saujos gražgarsčių;
- migdolų drožlių;
- saujelės mėtų;
- šviežiai tarkuoto parmezano;
- 1 prinokusio avokado;
- pusės citrinos sulčių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Makaronus išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės, paliekame atvėsti.
Gaminame padažą: avokadą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus dedame į maisto trintuvą ir triname iki vientisos masės.
Makaronus gerai sumaišome su avokadų padažu, dedame gražgarsčių, pupeles, šiek tiek sumaišome. Ant viršaus dedame lašišą, barstome skrudintas migdolų drožles, tarkuojame parmezaną, apibarstome šviežiomis mėtomis.