Keturi būdai paruošti abrikosus žiemai: nuo šaldytos tyrės iki džiovintų vaisių

Kai namuose atsirado 10 kg abrikosų, šiek tiek sunerimau. Kaip man juos sudoroti, juk visų tikrai nesuvalgysime? Idėjų, patarimų ir receptų puoliau prašyti savo puslapio skaitytojų. Ir patikėkite – pagalbos sulaukiau daugiau nei tikėjausi. 

Švieži abrikosai ir ledų formelėse šaldyta abrikosų tyrė.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Švieži abrikosai ir ledų formelėse šaldyta abrikosų tyrė.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Abrikosai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Abrikosai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Šaldyti abrikosai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Šaldyti abrikosai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Šaldyta abrikosų tyrė.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Šaldyta abrikosų tyrė.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Abrikosų kompotas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Abrikosų kompotas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Džiovinti abrikosai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Džiovinti abrikosai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (6)

„Kviečiu į virtuvę“

Jul 31, 2019, 9:46 AM

Dabar noriu ramiai surašyti viską, ką su abrikosais nuveikiau ir kaip juos išsaugojau žiemai.

Šaldyti abrikosai

Šaldžiau abrikosų puseles. Abrikosus nuploviau, perpjoviau per pusę, išėmiau kauliukus ir sudėjau ant padėklo.

Šaldyta abrikosų tyrė ledų formelėse 

Jei atvirai – tai man labiausiai patikęs variantas. Tyrė puiki, gero skonio. Galėsiu gardinti desertus, jogurtą ar varškę. Labai patogu, nes šaldyta kubeliuose nedideliais kiekiais. 

Abrikosus nuplauname, nulupame odelę. Jei sunku, tai padaryti galima nuplikius karštu vandeniu – tada lengviau nusilups. Kadangi rinkausi gerai sunokusius, minkštus abrikosus, odelė labai lengvai nusilupo. Abrikosus sutriname maisto smulkintuvu iki tyrės. Beriame šiek tiek cukraus. Gerai išmaišome ir pilame į ledukų formeles. Dedame į kamerą stingti.

Abrikosų kompotas

Į stiklainius dėjau daug abrikosų. Kad būtų daug vaisių žiemai valgyti ir šiek tiek sirupo atsigerti. Abrikosų kompotą ruošiau pirmą kartą, bet labai tikiuosi, kad jis mums patiks.

Sirupui: 3 l vandens ir 1 kg cukraus.

Išverdame sirupą. Abrikosus nuplauname, pašaliname kauliukus. Abrikosų puseles suberiame į sirupą porai min. Išgriebiame, sudedame į stiklainius. Sirupą dar kartą užverdame. Užpilame abrikosų puseles sirupu. Užsukame dangtelius. Padedame dangteliais žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. 

Džiovinti abrikosai 

Džiovinau visai nedaug – porą padėklų, kai sudžiūvo, liko tik pora saujų. Patikėkite – jie labai labai rūgštūs, visai ne tokie, kaip pirkti. Naudosiu juos virdama saldžią sriubą – tuomet jie tikrai suteiks gerą akcentą.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.