Niekada neatsibostantys šviežių bulvių cepelinai

Pasiilgote cepelinų?  Tuomet dalinuosi receptu, o jūs tarkuokite, virkite ir valgykite visų pamėgtus, niekada neatsibostančius cepelinus.

Šviežių bulvių cepelinai.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Šviežių bulvių cepelinai.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Aug 1, 2019, 3:38 PM, atnaujinta Aug 2, 2022, 8:08 PM

Šviežių bulvių cepelinai

Reikės:

  • 12 vnt. vidutinio dydžio bulvių,
  • 5 vnt. virtų bulvių,
  • 350-400 g maltos vištienos,
  • prieskonių mėsai,
  • svogūno,
  • pipirų ir druskos

Kaip gaminti 

Bulves sutarkavau, virtas bulves sugrūdau (galite sumalti).

Į tarkius įtarkavau svogūno.

Tarkius nuspaudžiau (skysčio neišpilkite), o krakmolą, kuris nusistovėjo, sudėjau į tarkius.

Į bulvių tarkius sudėjau sugrūstas virtas bulves, pagardinau druska ir gerai išmaišiau.

Maltą mėsą pagardinau prieskoniais, druska, įdėjau smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišiau. Įdaras paruoštas.

Iš paruoštos bulvių masės formavau cepelinus.

Į puodą su verdančiu vandeniu, pagardintu druska, supyliau skystį nuo bulvių tarkių ir vieną po kito sudėjau cepelinus.

Viriau ant vidutinės kaitros apie 20-25 min. (priklauso nuo cepepinų dydžio).

Štai ir viskas. Cepelinai paruošti.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.