Orkaitėje keptų pomidorų sriuba – tobulas pasirinkimas, kai nesinori ilgai stovėti prie puodų

Orkaitėje keptų pomidorų sriuba – tobulas sprendimas tiems, kurie nori iš vakaro pasiruošti nepakartojamus pietus, ir tiems, kurie nori išvirti šeimai skanią sriubą vakarienei, tačiau neturi laiko gaišti prie puodo pusdienį.

Greitai paruošiama pomidorų sriuba.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
Greitai paruošiama pomidorų sriuba.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
 Tinklaraščio autorė Natalija Kurganovė.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
 Tinklaraščio autorė Natalija Kurganovė.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Aug 1, 2019, 11:16 AM, atnaujinta Aug 2, 2023, 9:04 AM

Ši sriuba skani ir karšta, ir šalta.

Jeigu valgysite šaltą, pasiruoškite iš vakaro ar bent jau prieš 4 valandas, kad spėtų ataušti. Laikykite šaldytuve.

Patiekite su smulkiai kapotomis cukinijomis, agurkais, paprikomis, kapotais mėlynaisiais svogūnais ar askaloniniais česnakais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, „Tabasco“ padažu.

Labai gardu ir su žuvimi ar jūrų gėrybėmis – krevetėmis sūryme ar rūkyta lašiša. O jeigu turite laiko pasikepti tigrinių krevečių, menkių ar midijų – valio! Žodžiu, neribokite fantazijos.

Svarbu: visus priedus patiekite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Reikės:

  • 1 kg pomidorų,
  • 1–2 saldžiųjų paprikų,
  • 1 mėlynojo svogūno,
  • šviežių prieskoninių žolelių – čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių.

Papildomai reikės:

  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų,
  • medaus ar cukraus.

Kaip gaminti

Pomidorus įpjaukite ir nuplikykite karštu vandeniu. Nulupkite odeles. Jas galima ir palikti, bet kai kuriems tuomet nebus itin malonu valgyti.

Kepimo formą apšlakstykite aliejumi, sudėkite pomidorus, per pusę perpjautą svogūną ir paprikų ketvirčius.

Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 40 min. (arba kol suminkštės daržovės). Vis žvilgtelėkite, kad jos nepradėtų svilti.

Nuimkite foliją, užberkite prieskonines žoleles, išmaišykite. Palaukite, kol atvės, ir sutrinkite į vientisą masę. Paragaukite, pagardinkite druska, pipirais, jeigu rūgštu, įdėkite šiek tiek cukraus ar medaus. Išmaišykite.

Jeigu valgysite šaltą, būtinai atvėsintą palaikykite bent valandėlę šaldytuve (o dar geriau – per naktį).

Patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.