Šiuo metu pomidorai sukasi visuose tinklaraščiuose, ne išimtis ir aš. Kažką juk reikia gaminti, kai kartą per savaitę parsitempi po 5 kilogramus pomidorų.
Šiame pyrage susitiko pomidorai su rikota – vienas nuostabiausių (bent jau man) derinių. Absoliuti vasara ir Italija lėkštėje.
Pomidorų ir rikotos pyragas
Reikės:
- 1 didesnio lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos;
- indelio rikotos;
- kelių pomidorų;
- saujelės bazilikų;
- kelių lapelių mėtų;
- poros šakelių čiobrelių;
- citrinos sulčių;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- 1 kiaušinio;
- druskos, pipirų;
- šlakelio balzaminio acto;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Sluoksniuotos tešlos lakštą išimkite iš šaldiklio ir leiskite šiek tiek atšilti.
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, patieskite tešlą, kampus šiek tiek užlenkite, vidurį pabadykite šakute. Dubenėlyje išplakite kiaušinį ir jo plakiniu aptepkite tešlos kraštus. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepkite 20-25 minutes.
Dubenėlyje rikotą išmaišykite su čiobrelių lapeliais, smulkintomis mėtomis, citrinos sultimis bei žievele, druska bei pipirais.
Pomidorus supjaustykite riekelėmis.
Skardą su tešla traukite iš orkaitės (neišsigąskite, per vidurį ji bus labai išsipūtusi, tiesiog šakute prispauskite prie skardos), aptepkite rikotą, ant viršaus dėkite pomidorų riekeles, balzaminio acto ir šaukite atgal į orkaitę 5–7 minutėms.
Pyragui leiskite šiek tiek atvėsti, apibarstykite bazilikų lapeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei gardinkite šviežiai grūstais pipirais.