Mėgstame mes jų išsikepti ir po to valgyti ūkiškai – rankomis.
Šį kartą kaimiškas receptas, kuris paprastas, bet tikrai ne prastas, o ir skonis tikrai šaunus. Produktų daug nereikia, o gaminimas neatims daug laiko.
Kaimiškai paruošti šonkauliai
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 asmenims, užtruksite apie 50 min.
Reikės:
- 1,2 kg kiaulienos šonkauliukų,
- 2 šaukštelių česnakų tyrės,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų,
- 1 šaukšto Dižono garstyčių,
- 1/2 šaukštelio smulkintų rozmarinų,
- 1/2 šaukštelio smulkintų čiobrelių.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
Ant skardos dugno suberkite rozmarinus ir čiobrelius. Paskirstykite skardoje.
Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį. Į dubenį sudėkite ir česnakų tyrę, garstyčias, berkite druską, pipirus ir gerai ištrinkite šonkauliukus.
Sudėkite į skardą šonkauliukus ir dėkite kepti į orkaitę 30-40 min., kol šonkauliukai apskrus ir iškeps.
Valgykite su pasirinktu garnyru.