Koldūnų mėgėjams patiks: užkepėlė su sūriu ir grietinėle

Super sotus ir greitai paruošiamas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų, ir patiekalą paruošite maždaug per 35 minutes! 

Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Aug 12, 2019, 11:45 AM, atnaujinta Aug 9, 2021, 5:11 PM

Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į labai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės, vietoje jos galite naudoti riebesnį pieną.

Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite dvi kepimo formas arba vieną didelę. 

Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite maždaug 6 porcijas

Reikės:

  • 450 g šaldytų mėgstamų koldūnų (naudojau su vištiena),
  • 100 g mėgstamo fermentinio sūrio („Gouda“, „Ementalis“ ar pan.),
  • 0,5 valg. š. majonezo,
  • 50 ml pieno,
  • 300 ml grietinėlės (geriausia riebios),
  • 3 valg. š. grietinės,
  • juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, džiovintų raudonėlių, žiupsnio muskato riešuto miltelių,
  • šviežių raudonėlių papuošti (nebūtina),
  • aliejaus kepti.

Gaminimas

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame ant vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.

Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.

Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliais. 

Pašauname į orkaitę ir kepame apie 25 min., kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau apskrustų paviršius, kepkite porą minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps, papuošiame raudonėliais ir tiekiame į stalą, skanaus!

„Lithuanian in the USA“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.