Tikras skanumėlis: vištiena ir grybais įdaryti cukinijų laiveliai

2019 m. rugpjūčio 13 d. 11:47
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Kai karaliauja cukinijos, nėra dienos, kad iš jų negaminčiau kokio nors patiekalo. Pasidalinsiu cukinijų laivelių receptu – juos įdariau vištiena, daržovėmis ir pievagrybiais. 
Daugiau nuotraukų (3)
Nėra ką ir pridurti: tikras skanumėlis.
Beje, tokius cukinijų laivelius labai patogu nusinešti ir į darbą pietums.
O dabar prie recepto.
Tikslaus produktų kiekio nenurodysiu, nes viskas priklauso nuo cukinijų dydžio ir kiekio.
Vištiena, daržovėmis ir pievagrybiais įdaryti cukinijų laiveliai 
Reikės:
  • cukinijų,
  • vištienos kumpelių arba krūtinėlių mėsos,
  • paprikų,
  • pievagrybių,
  • tarkuoto sūrio,
  • vištienos prieskonių,
  • prieskoninių žolelių,
  • pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
Cukinijas perpjaukite išilgai ir jas išskobkite.
Vištienos mėsą smulkiai supjaustykite, pagardinkite prieskoniais (galite naudoti ir maltą mėsą), sumaišykite su smulkiai pjaustytomis paprikomis ir pievagrybiais.
Liko įdarą sudėti į cukinijų laivelius, užtarkuoti sūrio ir pašauti į orkaitę kepti.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 25 min. (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, žiūrėkite, kad cukinijos neperkeptų. Jos turi išlikti šiek tiek traškios).
Skanaus!
cukinijoscukinijavištiena
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.