Nėra ką ir pridurti: tikras skanumėlis.
Beje, tokius cukinijų laivelius labai patogu nusinešti ir į darbą pietums.
O dabar prie recepto.
Tikslaus produktų kiekio nenurodysiu, nes viskas priklauso nuo cukinijų dydžio ir kiekio.
Vištiena, daržovėmis ir pievagrybiais įdaryti cukinijų laiveliai
Reikės:
- cukinijų,
- vištienos kumpelių arba krūtinėlių mėsos,
- paprikų,
- pievagrybių,
- tarkuoto sūrio,
- vištienos prieskonių,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
Cukinijas perpjaukite išilgai ir jas išskobkite.
Vištienos mėsą smulkiai supjaustykite, pagardinkite prieskoniais (galite naudoti ir maltą mėsą), sumaišykite su smulkiai pjaustytomis paprikomis ir pievagrybiais.
Liko įdarą sudėti į cukinijų laivelius, užtarkuoti sūrio ir pašauti į orkaitę kepti.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 25 min. (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, žiūrėkite, kad cukinijos neperkeptų. Jos turi išlikti šiek tiek traškios).
Skanaus!