Jei naudosite didelę cukiniją, ją perpjaukite, išimkite sėklas ir nulupkite. Aš turėjau mažų, besėklių.
Jei norisi sočiau, galite dėti bulvių ar ryžių.
Pateikiu receptą tokį, kaip gaminau aš, o jūs improvizuokite pagal savo skonį.
Reikalingi produktai:
- 4 šaukštai aliejaus,
- 1 svogūnas,
- 1/2 Chalapos paprikos,
- 3 skiltelės česnako,
- 2 nedidelės cukinijos (supjausčius kubeliais buvo 5 stiklinės),
- 2 l vištienos sultinio,
- 1 raudona paprika,
- 2 morkos,
- 1 nedidelis ryšelis krapų,
- druskos pagal skonį,
- maltų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudedame smulkintą svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Tada dedame tarkuotas morkas, smulkintą papriką, Chalapos papriką, kubeliais pjaustytas cukinijas ir pakepiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame išspaustus česnakus ir maišydami pakepiname, kol česnakas paskleis savo kvapą.
Keptuvės turinį sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir verdame apie 20 min.
Kai
sriuba išvirs, nupilame šiek tiek sultinio, likusį sultinį kartu su daržovėmis sutriname. Praskiedžiame likusiu sultiniu iki norimo tirštumo.
Pagardiname druska, pipirais ir smulkintais krapais.
Išmaišome ir skanaujame.
Jei norite, sriubą galite pagardinti ir šlakeliu grietinėlės.