Bulvinių patiekalų mėgėjams patiks: virtos tarkuotų bulvių bandelės

Mano šeima mėgsta ir tokį maistą... Man jis visada primena vaikystę.

 Virtos tarkuotų bulvių bandelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Virtos tarkuotų bulvių bandelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Virtos tarkuotų bulvių bandelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Virtos tarkuotų bulvių bandelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Aug 19, 2019, 12:38 PM, atnaujinta Aug 16, 2021, 12:08 PM

Porcijos: 4.

Užtruksite apie 35 min.

Ingredientai:

  • 10 žalių bulvių;
  • 3 virtos bulvės;
  • Žiupsnis druskos;
  • 2 v. š. bulvių krakmolo.

Spirgučių padažui:

  • 1 svogūnas;
  • 70 g sūdytos šoninės;
  • 1 v. š. grietinės;
  • Žiupsnis druskos.

Bulves sutarkuojame, nusunkiame. Virtas bulves sumalame. Jų masės turėtų būti 3 kartus mažiau nei žalių bulvių masės (taip pat, kaip ir ruošiant masę cepelinams). Beriame druskos, krakmolo. Išmaišome masę. Drėgnomis rankomis formuojame bandeles ir dedame virti į pasūdytą vandenį. Verdame apie 20 min. Valgėme su spirgučių padažu.

Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iš M. Drobiazko ir P. Vanago atimti valstybės apdovanojimai