2 litrams ir 300 ml reikės:
- 2 kg pomidorų;
- 3 didelių svogūnų;
- 10 skiltelių česnako;
- 100-120 g cukraus;
- 70 ml acto;
- 2 v. š. druskos;
- 4-5 v. š. aliejaus;
- 1 v. š. džiovinto baziliko;
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a. š. grūstų čili paprikų (nebūtinai).
Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais – česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite trintuvu iki vientisos masės, užkaiskite ir kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!
P. S. kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai išėjo ir tokia padažo spalva.
Receptu pasidalijo „Oditėlės blogas“