Dienoms, kai nesinori mėsos – sotus ir labai gardus pievagrybių pyragas

Labai mėgstu šį grybų pyragą, vadinamąjį kišą. Tai vienas iš tų patiekalų, kuris tinka tuomet, kai nesinori nieko mėsiško, bet vis viena norisi sočiai pavalgyti. 

Vegetariškas pievagrybių kišas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vegetariškas pievagrybių kišas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vegetariškas pievagrybių kišas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vegetariškas pievagrybių kišas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Aug 20, 2019, 3:27 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 9:19 AM

Pagaminti kišą visiškai nesunku – pasiruošiate tešlą, o kuomet tešla šąla, paruošiate įdarą. Telieka suformuoti kišo pagrindą, supilti įdarą ir liks iškepti orkaitėje.

Nepavykti negali! 

Pyragas gardus tiek iškart iškepęs, tiek šaltas, tad gali būti ir kaip užkandis.

Vegetariškas pievagrybių kišas

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 170 g miltų,
  • 100 g šalto sviesto,
  • 90 g grietinės,
  • 0,5 arb. š. smulkios druskos.

Įdarui:

  • 250 g pievagrybių,
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 1 raudona paprika,
  • 200 ml pieno,
  • 4 kiaušiniai,
  • 1/3 arb. š. druskos,
  • pora žiupsnių juodųjų pipirų,
  • alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Gaminimas

Pagrindas: miltus sumaišome su druska. Sutarkuojame sviestą, sumaišome su miltais, kol gauname trupinius, po to įmaišome grietinę. Išmaišome tešlą šaukštu, kol gauname vientisą masę, suformuojame rutulį, tada suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame bent 1 valandai į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Arba galite dėti 30 min. į šaldiklį.

Įdaras: kol pyragas vėsta, pasiruošiame įdarą. Svogūną nulupame, susmulkiname, apkepiname (kol suminkštėja) įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, tada sudedame susmulkintą česnaką, ir kepiname dar pora minučių, kol česnakas švelniai paruduoja. Išimame apkeptus svogūnus ir česnaką iš keptuvės. 

Į keptuvę įpilame papildomai aliejaus, pievagrybius susmulkiname griežinėliais, apkepiname keptuvėje, kol suminkštėja ir apskrunda. 

Kitoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, apkepiname susmulkintą papriką, kol šiek tiek suminkštėja. Po to grybus ir daržoves sumaišome viename inde. Kitame inde išplakame kiaušinius su druska ir pipirais, supilame pieną, išmaišome.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

Kai tešla atšąla, ją šiek tiek pakočiojame, suteikiame skritulio formą. Klojame tešlą į apvalią kepimo formą, suformuojame kraštus. Aš naudojau 24 cm skersmens kepimo formą. Kepame pagrindą įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Po to pagrindą išimame iš orkaitės, sudedame daržoves, užpilame kiaušinių ir pieno mišiniu, dedame atgal į orkaitę ir kepame dar maždaug 20-30 min., kol pyragas gražiai paruduoja. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio kepimo formą naudojate, jei jūsų kepimo forma platesnė, reikės kepti trumpiau, jei siauresnė – kiek ilgiau. 

Ar kišas iškepęs, patikrinkite su mediniu dantų krapštuku: jei ištraukus pagaliukas švarus, tuomet kišas iškepęs, jei aplipęs, pakepkite kiek ilgiau.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.