Aš be galo mėgstu įvairiausius troškinius, kurie ne tik sveiki, vitaminingi, bet ir sotūs. Žinoma, dar ir gražūs, nes maistas tiesiog privalo būti patrauklus ir akims.
Šiandienos receptas – kalafiorų troškinys su cukinijomis, pupelėmis ir kokosų pienu.
Patiekalas išėjo itin spalvingo skonio, nes naudojau labai daug prieskonių.
Veganiškas, be glitimo, kreminės tekstūros. Gausus vitaminų, skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų. Rekomenduoju tiek pietums, tiek vakarienei.
Kalafiorų troškinys su kokosų pienu
Reikės:
- 1 svogūno,
- 1 v. š. kokosų aliejaus,
- 3 česnako skiltelių,
- 4 cm imbierų šaknies,
- 1 a. š. pankolių sėklų,
- 1 kalafioro,
- 1/2 cukinijos,
- 1/2 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių,
- 2 a. š. maltų kuminų (indinių kmynų),
- 1 a. š. maltų kalendrų,
- 1 a. š. maltų ciberžolių,
- 1 a. š. kario prieskonių,
- 1/2 a. š. druskos,
- 400 g kokosų pieno,
- 400 g smulkintų pomidorų,
- 400 g konservuotų pupelių arba avinžirnių,
- šviežių kalendrų.
Kaip gaminti
Kokosų aliejų įkaitinkite keptuvėje, suberkite smulkintą svogūną ir kepinkite apie 6 minutes, kol svogūnas suminkštės. Suberkite pankolių sėklas, pakepinkite dar porą minučių.
Į keptuvę suberkite smulkintus česnakus kartu su tarkuotu imbieru, apkepkite porą minučių, tada suberkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite.
Kepkite apie minutę, kol prieskoniai paskleis nuostabų aromatą.
Berkite smulkintus pomidorus ir įpilkite apie 50 ml vandens. Išmaišykite, tada į keptuvę suberkite nuplautas virtas pupeles, kalafiorų žiedus ir nedideliais kubeliais supjaustytą cukiniją.
Dar kartą išmaišykite, keptuvę uždenkite dangčiu ir sumažinę ugnį troškinkite 10 minučių.
Po 10 minučių supilkite kokosų pieną, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir troškinkite dar apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
Paragaukite ir patikrinkite, ar netrūksta prieskonių. Įberkite smulkintų kalendrų, išmaišykite ir patiekite iš karto.
Troškinį patiekite su virtais ryžiais, kalendromis ir kepintais skaldytais migdolais.