Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite dvi 22x12 cm dydžio skardas.
Jeigu norite mažiau saldžios duonos, perpus sumažinkite cukraus kiekį.
Cukinijų ir avižinių dribsnių duona
Reikės:
- 500 g tarkuotų cukinijų,
- 100 g avižinių dribsnių,
- 400 g miltų,
- 100 g riešutų (nebūtinai),
- 3 didelių kiaušinių,
- 250 g cukraus,
- 50 g rudojo cukraus,
- 220 g augalinio aliejaus,
- vanilės ekstrakto,
- 1 a. š. druskos,
- 1 a. š. cinamono,
- 1 a. š. valgomosios sodos,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- tarkuoto muskato riešuto.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Skardas ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
Jei naudosite riešutus, dėkite juos ant didesnės skardos ir paskrudinkite orkaitėje 8-10 minučių, kol šiek tiek patamsės ir ims skleisti kvapą. Ataušinkite ir sukapokite.
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, valgomąją sodą, kepimo miltelius, cinamoną, trintą muskato riešutą.
Sausų produktų viduružyje padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių, aliejaus ir cukraus mišinį. Pamažu sumaišykite šakute. Įmaišykite tarkuotas cukinijas, riešutus ir avižinius dribsnius, tačiau nepermaišykite. Maišykite tik tol, kol visi produktai susimaišys, miltai sudrėks.
Dėkite tešlą į skardas.
Kepkite 70-80 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškepusią duoną ištraukite iš orkaitės ir leiskite pastovėti 30 min., tik tuomet išimkite iš skardų.
Ši duona šviežia išlieka iki 4 dienų. Laikykite sausoje vietoje kambario temperatūroje.