Ruošiant šią sriubą man labiausiai patinka kepinamo kario kvapas, kuris pasklinda po visus namus. Karis sriubai suteikia rytietiško aromato ir šiek tiek aštresnio skonio.
Jei nesate dideli kario mėgėjai, tuomet dėkite tik pusę arbatinio šaukštelio arba galite išvis nedėti, nuo to sriubos skonis tikrai nepablogės.
Trinta morkų sriuba su kariu
Reikės:
- 4 didelių morkų,
- apie 600-700 ml vandens,
- 0,5 vištienos sultinio kubelio,
- 4 susmulkintų česnako skiltelių,
- 1 arb. š. kario,
- 1 valg. š. sviesto,
- druskos,
- sezamų sėklų,
- šviežių petražolių.
Gaminimas
Morkas nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą su vandeniu ir užverdame.
Po to keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydome sviestą, suberiame karį, sumažiname ugnį iki silpnos ir kepiname 1 min pamaišydami. Tada suberiame susmulkintą česnaką ir pakepiname dar 2 min, kol česnakas šiek tiek apskrunda. Mišinį suberiame į jau užvirusias morkas, pagardiname vištienos sultiniu ir šiek tiek druskos.
Morkas verdame ~15-20 min, kol morkos suminkštėja. Tada sublenderiuojame sriubą, pagardiname druska pagal skonį (jei reikia), supilstome į dubenėlius, apibarstome sezamo sėklomis ir petražole.
Sriubą galite pagardinti pienu, grietine ar grietinėle.
Jei norite skystesnės sriubos – pilkite daugiau vandens.