Šiuo metu vienas iš mėgstamiausių prieskonių yra malta rūkyta paprika, dėl kurios patiekalai įgauna tikrai nekasdienį skonį.
Orkaitėje kepta anties krūtinėlė su šviežiomis bulvytėmis ir morkomis
2 porcijoms reikės:
- 500 g anties krūtinėlės;
- žiupsnelio kmynų;
- 10 šviežių nedidelių bulvyčių;
- 6 šviežių morkų;
- žiupsnelio maltos rūkytos paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- šlakelio aliejaus;
- romaninės salotos lapų (nebūtinai).
Bulves ir morkas virkite ~5 min. pasūdytame vandenyje, tuomet nupilkite vandenį ir perdėkite į gilesnį kepimo indą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apibarstykite rūkyta paprika.
Antienos krūtinėles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, odą supjaustykite įstrižai. Ant viršaus užberkite kmynų, maltų juodųjų pipirų ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų odele žemyn.
Krūtinėles perdėkite į kepimo indą odele į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Patiekiant, galite pridėti salotų lapų. Bet būtinai viską apšlakstykite susidariusiu padažu nuo kepimo, nes jis be galo skanus.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“