Ali Gadžijevo pasiūlymas saldžiam savaitgaliui: pistacijų desertas su avietėmis

Naujojo „Gardu Gardu“ laidos sezono proga vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pasistengė ir pagamino ypatingus patiekus, kurie nustebins kiekvieną.

Pistacijų desertas su avietėmis.<br>TV nuotr.
Pistacijų desertas su avietėmis.<br>TV nuotr.
Naujojo „Gardu Gardu“ laidos sezono proga vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pasistengė ir pagamino ypatingus patiekus, kurie nustebins kiekvieną.<br>TV nuotr.
Naujojo „Gardu Gardu“ laidos sezono proga vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pasistengė ir pagamino ypatingus patiekus, kurie nustebins kiekvieną.<br>TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 12:45 PM

Linksmasis laidos vedėjas Gianas Luca atskleidė savo tėvo makaronų receptą.

O  profesionalus konditeris Ali jį pradžiugino pagamindamas savo mėgstamiausio pistacijų skonio desertą, praturtintą maskarponės sūriu ir puoštą šviežiomis avietėmis.

Pistacijų desertas su avietėmis

Bretoniškai tešlai reikės:

375 g sviesto,

350 g cukraus,

10 g druskos,

7 kiaušinių trynių,

400 g miltų,

100 g pistacijų riešutų,

17 g kepimo miltelių.

Plikytam kremui reikės:

500 ml pieno,

10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis,

125 g cukraus,

100 g pistacijų riešutų,

50 g kukurūzų krakmolo,

1 kiaušinio,

3 kiaušinių trynių,

125 g sviesto,

500 g maskarponės.

Kaip gaminti

Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi iki purios baltos masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Į smulkintuvą suberti pistacijas, miltus, kepimo miltelius, druską ir labai gerai susmulkinti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti, kol masė susijungs. Gautą tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.

Kremui puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir vanilinį cukrų. Į smulkintuvą suberti pistacijų riešutus, cukrų, krakmolą ir gerai susmulkinti. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos šluotele išplakti kartu su pistacijų ir cukraus mišiniu iki purios masės.

Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.

Tuo metu reikia pasiruošti bretoniškos tešlos sausainius. Tešlą iškočioti iki 5-8 mm storio. Išspausti 8 cm skersmens sausainius. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje  iki 10 min. Sausainius atvėsinti.

Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti maskarponę, abi mases sujungti, kad gautume vientisą kremą. Jį sudėti į konditerinį maišelį.

Desertą pradėti dekoruoti nuo aviečių. Jas išdėlioti apskritimu sausainio kraštuose. Vidurį užpildyti kremu. Dekoruoti smulkintomis pistacijomis ir cukraus pudra.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.