Tad šįsyk rekomenduoju labai gardų patiekalą, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei, ir dar turėsite ką nusinešti į darbą.
Puikus pasirinkimas, ar ne?
O dabar skubu prie recepto.
Beje, produktų kiekį galite keisti pagal save.
Vištiena perlinių kruopų patale
Reikės:
- 200 g perlinių kruopų,
- 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos,
- 2-3 morkų,
- 1-2 svogūnų,
- vištienos prieskonių,
- saldžiosios paprikos miltelių,
- česnakų granulių,
- prieskoninių žolelių,
- persilado prieskonių,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Perlines kruopas galite brinkinti, bet aš jas 10 min. apviriau pagardinusi druska.
Vištieną pagardinau recepte išvardintais prieskoniais.
Morkas sutarkavau, svogūnus susmulkinau ir viską pakepinau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Į kepimo indą sudėjau pakepintas morkas su svogūnais, subėriau apvirtas perlines kruopas, viską lengvai pamaišiau.
Ant viršaus sudėjau paruoštą vištienos mėsą, įpyliau vandens, kad apsemtų kruopas. Pagardinau persiladu.
Kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 45 min.
Jei perlinių kruopų neapvirsite, kepkite gerą valandą.
Skanaus!