Bulvių mėgėjams patiks: orkaitėje kepti švilpikai

Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai gaunasi mažiau kaloringi, bet čia jau kaip kas mėgsta. 

 Orkaitėje kepti švilpikai.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
 Orkaitėje kepti švilpikai.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Sep 18, 2019, 2:50 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:23 AM

Prieš maišant sutrintas bulves su kiaušiniu ir miltais svarbu, kad bulvės būtų visiškai atšalusios. Aš bulves sutrinu dar šiek tiek šiltas, bet po to palaukiu, kad jos atvėstų. 

Švilpikų taip pat nebūtina pjaustyti į rombelius, galite pjaustyti norimos formos didesniais ar mažesniais gabalėliais.

Orkaitėje kepti švilpikai

4 porcijoms reikės:

  • 800 g bulvių,
  • 100 g miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 valg. š. tirpinto sviesto,
  • 0,5 arb. š. druskos.

Padažui reikės:

  • 500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
  • 200 g šaltai arba karštai rūkytos šoninės,
  • 1 vidutinio dydžio svogūno,
  • 1 saujos susmulkintų šviežių krapų,
  • druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Imame ketvirtadalį tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą suvoliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome norimo dydžio rombeliais. Taip suformuojame visus švilpikus.

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpintu sviestu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min., po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.

Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. 

Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.