Obuolių štrudelis: pagaminti paprasta, o rezultatas – neapsakomai skanus

Visada maniau, kad iškepti obuolių štrudelį yra labai sudėtingas ir komplikuotas reikalas. Labai ilgai klydau taip galvodama, kol galiausiai pati išsikepiau šį nuostabų obuolių vyniotinį. Pagal šį receptą štrudelį kepiau mažiausiai 4 kartus ir kiekvieną kartą stebiuosi, kaip toks paprastas kepinys gali būti toks neapsakomai skanus.

 Obuolių štrudelis.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
 Obuolių štrudelis.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian ir the USA“

Sep 22, 2019, 2:22 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:21 AM

Keletas pastebėjimų gaminant štrudelį. Rinkitės minkštesnius, saldžius obuolius, kadangi kepimo metu kietesni obuoliai nelabai suminkštėja. 

Obuolius geriausia pjaustyti plonomis skiltelėmis arba juostelėmis. 

Štrudelio tešlą reikėtų kočioti tol, kol ši pasidarys permatoma, tačiau nepersistenkite, kad tešla nesigautų per plona ir besukant štrudelį nesuplyštų. 

Štrudelis skaniausias turbūt ką tik iškeptas, bet ir pašildytas nepraranda puikaus skonio, tik nebebūna toks traškus.

Obuolių štrudelis

Reikalingi produktai 6 porcijoms 

Tešlai:

  • 200 g miltų,
  • 90 ml šilto vandens,
  • 2,5 valg. š. sviesto,
  • 1 žiupsnio druskos.

Įdarui:

  • 500 g obuolių (saldesnių),
  • 2,5 valg. š. sviesto,
  • 3 valg. š. rudojo cukraus,
  • 1,5 valg. š. džiūvėsėlių,
  • 1 valg. š. razinų,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 1 arb. š. brendžio, romo ar konjako.

Gaminimas

Tešlai sviestą ištirpdome mikrobangų krosnelėje. Miltus persijojame į dubenį, viduryje padarome duobutę, į ją supilame sviestą, vandenį ir įberiame druskos. Maišome šaukštu, po to minkome rankomis ~5-7 min. Tešla turėtų būti elastinga ir blizgi. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į dubenį, aptepame šlakeliu aliejaus ir uždengiame virtuviniu rankšluostėliu. Dubenį įstatome į didesnį dubenį su šiltu vandeniu, paliekame 30 min.

Įdarui razinas užpilame karštu vaneniu, paliekame išbrinkti 10-15 min. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis. Viename dubenyje sumaišome obuolių skilteles, rudąjį cukrų, razinas, cinamoną ir brendį. Atidedame į šalį.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Ant stalo pabarstome šiek tiek miltų. Tešlą iškočiojame į labai ploną stačiakampį.
Sviestą ištirpiname mikrobangėje. Juo ištepame visą tešlos lakštą (naudojame teptuką), likusį sviestą atidedame į šalį. Tada tešlos lakštą apibarstome džiūvėsėliais.

Ant tešlos išdėliojame obuolių riekeles. Tešlos galus šiek tiek užlenkiame ir susukame lakštą į ritinį.

Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus lapą, ant jo dedame štrudelį. Jį aptepame likusiu ištirpintu sviestu ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~45 min. Viso kepimo metu štrudelį aptepame likusiu sviestu dar 2 kartus (maždaug kas 20 minučių). Iškepusį štrudelį paliekame šiek tiek pravėsti. Štrudelį galite patiekti apibarstę cukraus pudra, su ledais ar grietinėle. Skanaus!

Pastaba: tik iškepusio štrudelio paviršius gana traškus, tad pjaustyti reikėtų atsargiai.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.