Tokių košių receptų yra begalės, bet man prie širdies klasika – žemės riešutų sviestas ir, jei turiu papildomą minutę, karamelizuotas bananas. Kartais košę paskaninu uogomis, papildomai dedu riešutų sviesto ir pilu šlakelį migdolų pieno (arba tiksliau tokio, kokio turiu šaldytuve).
Per naktį brinkinta avižinė košė su riešutų sviestu
Reikės:
- stiklinės avižinių dribsnių;
- 1,5 stiklinės augalinio pieno (šįkart naudojau migdolų);
- nedidelio banano;
- klevų sirupo;
- mėgstamų/turimų uogų/riešutų;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
1. Į indelį beriame avižinius dribsnius, pilame pieną, dedame riešutų sviestą, šlakelį klevų sirupo ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
2. Prieš valgant į šiek tiek įkaitintą keptuvę dedame išilgai perpjautą bananą, jį apšlakstome klevų sirupu ir karamelizuojame kelias minutes, ant viršaus vis užpildami klevų sirupo (to paties, kuris jau yra keptuvėje).
3. Košę valgome su karamelizuotu bananu, mėgstamomis uogomis, galima pagardinti dar šlakeliu mėgstamo augalinio (ar nebūtinai) pieno.
P.S. Taip nuotraukoje pozuoja labai gražiai ir estetiškai išdėliotos uogytės ir pilamas pienukas. Mano realybėje taip dažniausiai nebūna, nes šitą košę valgau iš stiklainiuko darbe. Ir viskas yra labai gerai, nes nuotraukos tam ir skirtos, kad atrodytų gerai ir sukeltų apetitą.
Receptu pasidalijo: „But first – food“