Šį kartą jūsų dėmesiui – kiauliena „Iberico secreto“.
Štai ką apie ją internetinėje parduotuvėje rašo šios mėsos pardavėjas euribija.lt/"="">euribija.lt/"" target="_blank">„Euribija“: „Iberico Secreto“ išvertus iš ispanų kalbos reiškia paslaptis, ir tai yra viena iš geriausių išlaikytų ispaniškų paslapčių! Tai nepaprastai minkšta ir ypač vertinama mėsa.
„Secreto“ turi švelniai tamsesnę spalvą ir nepaprastą marmuringumą.
„Secreto“ iš „Iberico Bellota“ turi nepaprastą skonį, kurio neįmanoma sulyginti nė su viena kita kiaulienos rūšimi. „Secreto“ dalis yra nedidelė ir plona, todėl puikiai tinka kepti grilyje. Liksite nustebę, kaip greitai ir lengvai iškepa mėsa!“
Manau, tuo viskas ir pasakyta.
Suprantama, kad egzotinės mėsos parduotuvėje nenusipirkau. Ją užsisakiau internetu, liko tik nurodyti adresą, kur stovi kepsninė, kurioje ją kepsiu.
Klausiate, kaip ją paruošti? Ši mėsa tokia gera, kad geriau nepersistengti ją ruošiant. Norite – gardinate prieskoniais prieš kepimą, norite – po. Rezultatas abiem atvejais bus superinis.
Aš kepiau 180C temperatūroje po kelias minutes iš abiejų pusių.
Paragauji tokios mėsos, ir supranti, kad apie kiaulieną iki šiol nieko ir nežinojai.
O jei ir jūs užsimanysite egzotiškos mėsos ar žuvies, užsukite į „Euribija“ – gausus pasirinkimas nepaliks abejingų.