Ilgai neužtruksite, ir valgis – ant stalo: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Pastaruoju metu visai nevalgiau ryžių ir tikrai jų pasiilgau! Tad šis patiekalas yra su jais. Rinkausi kiek sveikesnį variantą nei įprasti baltieji ryžiai – naudojau ilgagrūdžius plikytus ryžius. Jie verda apie 20 min. ir labai tiko šiam patiekalui.

Patiekalas iš vieno puodo: vištiena su ryžiais ir daržovėmis.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Patiekalas iš vieno puodo: vištiena su ryžiais ir daržovėmis.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

Sep 25, 2019, 2:43 PM, atnaujinta Sep 20, 2021, 3:27 PM

Pavadinau tai vieno puodo patiekalu, nes viskas gaminama viename inde – šiuo atveju didelėje keptuvėje. Mažiau plovimo, o ir mažiau judesio prie viryklės.

Šis patiekalas primena plovą, bet jį gaminau su vištiena. Naudojau keletą indiškų prieskonių, kurie šiam valgiui suteikė puikų skonį. O ciberžolės suteikė ryškią geltoną spalvą.

Naudojau vištienos krūtinėlę, bet šis patiekalas tikrai nebuvo sausas. Vištienos nemarinavau, o lengvai apkepiau keptuvėje. Po to ji troškinosi kartu su ryžiais bei daržovėmis. Vištienos gabaliukai buvo labai minkšti.

Patiekalas iš vieno puodo: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Ruošdami užtruksite 8 min., gamindami – 30 min. 

4 porcijoms reikės: 

  • 340 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 1 1/2 cm kubeliais,
  • 1 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto,
  • 2 česnako skiltelių, susmulkintų,
  • 1 st. plikytų ilgagrūdžių ryžių,
  • 1 vid. dydžio morkos, smulkiai supjaustytos,
  • 1/2 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos,
  • 1/2 geltonosios paprikos, smulkiai supjaustytos,
  • 1 st. šaldytų žirnelių,
  • 4 mažų pievagrybių, supjaustytų,
  • 1/2 sultinio kubelio,
  • 2 1/2 st. vandens (karštą vandenį sumaišyti su sultinio kubeliu),
  • 1 valg. š. pomidorų padažo,
  • aliejaus kepimui.

Prieskonių:

  • 1 arbat. š. kario prieskonių,
  • 1 arbat. š. ciberžolės,
  • 1 arbat. š. raudonosios paprikos,
  • 1 valg. š. šviežių petražolių,
  • žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas

Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vidutinės temperatūros. Suberti vištienos gabaliukus, apibarstyti druska ir pipirais. Kepti maišant apie 4 min., kol jie nebebus rausvi. Vištieną išimti iš keptuvės.

Į keptuvę įpilti aliejaus, suberti svogūną. Jį apkepti apie 4 min. Suberti česnaką, kario prieskonius, ciberžoles, paprikas. Sumaišyti ir kepti apie 30 sekundžių.

Suberti morkas, paprikas. Kepti apie 1 min.

Suberti ryžius, vištienos gabaliukus, užpilti karštu sultiniu. Uždengti dangtį ir palaukti, kol vanduo užkais. Tada sumažinti temperatūrą iki nedidelės. Troškinti apie 25 min.

Likus 8 min. iki troškinimo pabaigos suberti šaldytus žirnelius, pievagrybius.

Apibarstyti druska, pipirais, suberti petražoles, įpilti pomidorų padažo. Viską gerai išmaišyti.

Leisti pastovėti apie 5 min.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.