Pyrago pagrindas yra labai minkštas, šiek tiek primena biskvitą.
Tik neišsigąskite, kad iškepusio pyrago vidus dar bus gana skystas, ilgiau kepti tikrai nereikia. Kuomet pyragas atvės, varškės įdaras sustings.
Varškės ir obuolių pyragas (10 porcijų)
Reikalingi produktai
Pyrago pagrindui:
- 200 g sviesto (kambario temperatūros),
- 100 g cukraus,
- 2 kiaušiniai,
- 275 g miltų,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 1 žiupsnis druskos.
Įdarui:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo),
- 4 kiaušiniai,
- 120 ml pieno,
- 120 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
- 3 arb. š. vanilinio cukraus,
- 3 dideli obuoliai (saldūs),
- 70 g rudojo cukraus,
- 2 valg. š. cukraus.
Gaminimas
Pyrago pagrindas. Sviestą išplakame su cukrumi elektriniu plaktuvu. Plakame kelias minutes. Tada sudedame kiaušinius, išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, sumaišome su sviesto mase ir atidedame į šalį. Tešla turėtų gautis gana tiršta.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C.
Įdaras – viename dubenyje sumaišome varškę su grietinėle ir pienu, sudedame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišome. Atidedame į šalį.
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
Kepimo formos dugną ir kraštus išklojame kepimo popieriumi (aš naudojau stačiakampę stiklinę kepimo formą). Sudedame tešlą ir suformuojame pyrago pagrindą ir kraštus.
Tada supilame varškę, išdėliojame obuolių skilteles ir užbarstome ruduoju cukrumi.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol pyrago viršus lengvai paruduoja.
Iškepusį pyragą palikite šiek tiek atvėsti, nes vidus bus gana skystas. Visiškai atšalusio pyrago vidus sustingsta.