Karamelinis obuolių pyragas: desertų meistras pasidalijo nauju receptu

Tai yra laikas, kai namai kvepia obuoliais. Jei ieškote naujo obuolių pyrago recepto, į pagalbą skuba Ali Gadžijevas. Ir tai ne šiaip sau paprastas pyragas, o su karamele ir nuostabiu migdoliniu kremu. Susigundėte? Išbandykite.

Karamelinis obuolių pyragas.<br> TV3 nuotr.
Karamelinis obuolių pyragas.<br> TV3 nuotr.
 A.Gadžijevas ir G.L.Demarco.<br> TV3 nuotr.
 A.Gadžijevas ir G.L.Demarco.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2019, 3:32 PM, atnaujinta Oct 4, 2021, 10:21 AM

Receptu Ali pasidalijo laidoje „Gardu gardu“.

Karamelinis obuolių pyragas

Bretoniškai tešlai reikės:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • žiupsnelio druskos
  • 180 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių

Migdoliniam kremui reikės:

  • 75 g sviesto
  • 75 g miltelinio cukraus
  • 75 g migdolų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 15 g kukurūzų krakmolo
  • 70 g grietinėlės

Karameliniam obuolių įdarui reikės:

  • 100 g cukraus
  • 60 g grietinėlės
  • 70 g sviesto
  • 2 vidutinių obuolių

Kaip gaminti

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Tuomet maišant po truputi supilti kiaušinių trynius. Supilti miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.

Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti 2-3val. šaldytuve.

Tešlą iškočioti 5 mm storio. Kepimo skardoje suformuoti tešlą, kad būtų užpildyta apačia ir šonai. Palikti šaldytuve kuriam laikui, kad tešla sutvirtėtų.

Per tą laiką pasidaryti kremą. Į indą sudėti visus birius produktus ir išmaišyti. Įdėti sviestą ir gerai permaišyti. Įmušti kiaušinį ir plakti iki vientisos masės. Galiausiai supilti grietinėlę ir maišyti iki masė taps vientisa. Palikti šaldytuve, kol kremas sutvirtės.

Dalį cukraus kaitinti, kol pradės lydytis ir įgaus rusvą spalvą. Suberti likusį cukrų tolygiai paskirstant keptuvėje. Lėta srovele nuolat maišant šluotele supilti pašildytą grietinėlę. Sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. Suberti pjaustytus obuolius ir šiek tiek karamelizuoti.

Liko suformuoti pyragą. Į skardą su tešlą supilti migdolinį kremą. Ant jo sudėti obuolius su karamele. Pyrago viršų uždengti likusios tešlos gabaliukais.

Kepti iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.