Blynams gaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė turėtų būti sausesnė, kad tešla nebūtų per skysta.
Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite apie 12 blynelių, tad norintiems daugiau blynų siūlau dvigubinti porciją.
Skanaus!
Cukinijos ir sūrio blyneliai
12 blynelių reikės:
- 400 g (2 vnt.) jaunų cukinijų
- 0,5 stiklinės (120 ml) smulkiai sutarkuoto sūrio („Gouda“, „Edamo“ ir pan.) arba varškės
- 5 valg. š. miltų
- 2 kiaušinių
- ¼ nedidelio svogūno
- ¼ arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska. Tada sudedame į sietelį, dedame ant didesnio dubens ir paliekame 15 minučių, kad nuvarvėtų sultys. Tada sutarkuotas cukinijas paspaudžiame, kad nuvarvėtų visas skystis.
Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.
Svogūną nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje.
Cukinijas sudedame į dubenį, sumaišome su sutarkuotu svogūnu. Tada įmaišome miltus. Galiausiai sudedame sūrį ir išplaktus kiaušinius. Masę gerai išmaišome ir pagardiname druska.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po 1 valg. š. cukinijų masės ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol šie gražiai apkepa.
Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamais padažais.