Orkaitėje kepti sultingi vištienos kukuliai: niekas neatsisakys pakartoti

Orkaitėje kepti sultingi vištienos kukuliai baltame padaže – paprastas, šildantis ir labai gardus šeimyniškas patiekalas. Puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. 

Orkaitėje kepti sultingi vištienos kukuliai baltame padaže.<br> 123rf nuotr.
Orkaitėje kepti sultingi vištienos kukuliai baltame padaže.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 3:23 PM, atnaujinta Oct 12, 2022, 7:21 PM

Kukulių paslaptis – gabalėlis sviesto, kuris dedamas į jų vidų. Dėl to šie maži mėsos kukulaičiai tokie sultingi ir gardūs, kad niekas neatsisakys pakartoti. 

Padažą galite pagardinti džiovintais grybais – bus dar skaniau. Taip pat galite patiekti kukulius be padažo, tik su bulvių koše ir mėgstamomis raugintomis ar šviežiomis daržovėmis. Kas kartą patiekalas bus vis kitoks!  

Išbandykite. 

Orkaitėje kepti sultingi vištienos kukuliai baltame padaže

Reikalingi produktai

Kukuliams: 

  • 500 g maltos vištienos 
  • 1 didelio kiaušinio 
  • 2 česnako skiltelių 
  • 4 v. š. džiūvėsėlių
  • 50 ml pieno 
  • druskos ir pipirų 
  • prieskonių: čiobrelių, mairūnų, rozmarinų
  • 25 g šalto kieto sviesto
  • aliejaus

Padažui:

  • 2 v. š. sviesto
  • 1 v. š. miltų
  • 100 ml pieno 
  • 200 ml sultinio
  • 3 v. š. tarkuoto kietojo sūrio 
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • prieskonių: čiobrelių, mairūnų, rozmarinų

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Į maltą mėsą berkite džiūvėsėlius, prieskonius, dėkite sutraiškytus česnakus, įmuškite kiaušinius ir išminkykite. Galiausiai po truputį pilkite pieną ir gerai išminkykite.

Suformuokite apvalius kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėkite mažą gabalėlį šalto sviesto.

Sudėkite kukulius į indą, tinkantį kepti orkaitėje, apšlakstytą alyvuogių aliejumi, ir kepkite 20-25 minutes.  

Per tą laiką paruoškite padažą: į keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite miltus ir maišydami pakepinkite porą minučių. Po truputį supilkite sultinį ir pieną, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. 

Berkite prieskonius, sūrį ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. 

Supilkite padažą ant kukulių ir dėkite kepti atgal į orkaitę. Kepkite dar 10 minučių, o tuomet skanaukite su bulvių koše ir daržovėmis.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.