Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir turi įdomią istoriją: niekam nežinomas šešiolikmetis Francas Sacheris sukūrė neįprastą desertą, tapusį pasaulio kulinarinio paveldo dalimi.
Tikrai verta pasigaminti namuose.
Austriškas šokoladinis pyragas „Sacher“
Reikės:
• 75 g sviesto;
• 90 g juodo šokolado;
• 3 kiaušinių trynių;
• 3 kiaušinių baltymų;
• 40 g cukraus;
• 60 g miltų;
• 55 g migdolų miltų;
• 30 g kukurūzų krakmolo;
• 10 g kakavos;
• 1 g kepimo miltelių.
Šokoladiniam ganašui reikės:
• 200 g grietinėlės;
• 250 g juodojo šokolado;
• 150 g pieniško šokolado;
• 35 g sviesto.
Pertepti reikės:
• 200 g abrikosų džemo.
Kaip gaminti
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo kaitros, sudėti šokoladą ir maišyti, kol išsilydys. Po vieną maišant sudėti trynius. Atvėsinti.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų.
Atskirame inde sumaišyti birius ingredientus.
Baltymų ir šokolado mases atsargiai permaišyti, kol susijungs į vientisą masę. Suberti birius ingredientus ir dar šiek tiek permaišyti iki vientisos masės.
Tešlą supilti į formą. Kepti 160°C apie 20 min. Biskvitui iškepus palikti atvėsti.
Šokoladiniam ganašui grietinėlę užvirinti ir užpilti ant šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Sudėti sviestą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Jau galima formuoti pyragą. Biskvitą išilgai perpjauti į dvi dalis. Apatinį biskvitą aptepti aprikosų džemu, kraštuose paliekant 1 cm pločio žiedą. Ant jo, jau visiškai užengiant apatinį biskvitą, užpilti kelis šaukštus ganašo ir lygiai paskirstyti. Ant viršaus dėti kitą biskvitą.
Visą paviršių lygiai padengti šokoladiniu ganašu (jo dar reikia pasilikti paskutiniam etapui).
Palaikyti šaldytuve, kol ganašas užstings. Tuomet pašildyti likusį ganašą, kad jis būtų pakankamai skystas, ir aplieti visą pyragą.
Pyragą dekoruoti karamelizuotais riešutais ar kitais mėgstamais ingredientais.
Skanaus!